Rõikasalat (Skagen-röra)

Veganlik "Skagen-röra" analoog tehakse taliredisest ehk jaapani redisest.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g jaapani redist (daikon)

2 sl punapeedivedelikku

1 dl vegan majoneesi (nt Salvest)

25 g värsket tilli

100 g taimset meremarja (rootsi k. 'tångrom')

10 cm jupp kombu't

1 sl riivitud mädarõigast

sidrunit

soola

Valmistamine

Lõika daikon-rõigas kuubikuteks või "krevetisuurusteks" risttahukateks.

Keeda soolaga maitsestatud vett koos kombu-vetika ja tilliokstega 10 minutit, et leem maitset saaks. Lisa rõikatükid ja tõsta pott kohe tulelt. Lisa värviks veidi peedimahla ja lase rõikal leemes jahtuda.

Kurna rõikatükid, sega majoneesi, hakitud tillilehtede ja mädarõikaga. Pane kaussi, kaunista meremarja, sidrunisektori ja värske tilliga. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 16.04.2020 14:55

Uskumatu aga tõesti meenutab krevetisalatit. Mulle meeldis, nats jäi liiga krõmps aga eks ma keedan järgmine kord veidi kauem, või kasutan siis natuke juba närtsinud redist. Aga igaljuhul soovitan proovida.