1.6 dl basmatiriisi
250 g hakitud suitsutatud kanafileed
1.6 dl hakitud pehmeid päikesekuivatatud tomateid (semi-dried)
3 dl riivitud Mozzarella juustu
3 hakitud talisibulat
4 sl hakitud värsket basiilikut
3 muna
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200 C. Määri 8 väikest keeksivormi võiga, aseta vormide põhja küpsetuspaberitükike.
Keeda riis vastavalt pakendi juhistele. Nõruta ja lase jahtuda.
Sega suures kausis riis, hakitud suitsukana, hakitud tomatid, riivitud juust (2,5 dl), hakitud sibul, hakitud basiilik, munad. Maitsesta soola-pipraga ja sega hoolega läbi.
Jaota segu vormidesse, puista peale ülejäänud juust. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni vormikesed on pealt kuldsed ja muna hüübinud.
Lase 5 minutit jahtuda, siis libista spaatli või noaga vormist välja. Serveeri kohe õhtusöögiks või lase metallrestil täielikult jahtuda, hoia kinnises karbis külmkapis ja paki nt lõunasöögikarpi kaasa.
Retsept on mugandatud siit.
Suitsukana-riisipirukad