Ahvenamarjaklimpidega kalasupp

Ingrem Raidjõe retsept.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 l kalapuljongit

1 sl õli

1 sibul

2 porgandit

3 kartulit

10 ahvenafileed

Klimbid:

1 muna

150 g ahvenamarja

1 dl hapukoort

2 dl nisujahu

0,5 tl söögisoodat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Klimbitaina valmistamiseks pese ahvenamari jooksva vee all vispliga segades ning eemalda vispli külge jäävad kelmed. Vispelda muna kausis ja sega kalamarjaga. Lisa segades hapukoor ja sõelu juurde soodaga segatud jahu. Maitsesta soola ja näpuotsatäie suhkruga.

Kuumuta puhastatud-tükeldatud sibulat poti põhjas võis, kuni see klaasjaks muutub.Lisa kooritud ja ketasteks lõigatud porgandid. Vala peale puljong ja aja keema. Lisa puhastatud- tükeldatud kartulid ja keeda poolpehmeks. Viimaks lisa ahvenafileed.

Tõsta klimbid lusikaga supi sisse ja keeda vaiksel tulel mõni minut, kuni need on ilusti pinnale kerkinud ja valmis. Maitsesta hakitud tilli ja murulauguga.

Nipid ja soovitused:

  • Kui klimbid koos ei püsi, lisa veel veidi jahu.

Ingrem Raidjõe retsept ilmus ajakirja Oma Maitse eriväljaandes "Pidu", veidi mugandatud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR