1 suur keedetud kartul
1 peotäis värsket maitserohelist - nt
koriandrit või peterselli või murulauku
1 tl purustatud tšillikauna
1 purustatud küüslauguküüs
200 g nõrutatud tuunikalakonservi
50 g nisujahu
2 klopitud muna
100 g riivsaia
2 sl päevalilleõli
Püreesta kartul kausis, lisa hakitud maitseroheline, tšilli, küüslauk ja tuunikala. Maitsesta soola ja pipraga.
Vormi segust neli hakk-kotletti. Kasta iga kotlet esmalt jahusse, siis munasse ja siis riivleiva sisse.
Kuumuta õli mõõdukal tulel. Prae iga kotletti 3-4 minutit, üks kord ringi pöörates, kuni kotletid on kaunilt kuldpruunid.
Nõruta köögipaberil liigne rasv ja serveeri.
Retsept on briti ajakirjast Somerfield Magazine (October 2001, Thai fish cakes)
Tai tuunikalakotletid