4 suurt kuivatatud punast tšillikauna (eemalda vars)
2 tl krevetipastat
3 hakitud šalottsibulat
2,5 cm hakitud värsket kalganijuurt
2 hakitud sidrunheinavart (ainult valget osa)
2 nelki
1 sl koriandriseemneid
1 sl vürtsköömneid
3 rohelise kardemonikupra seemned
1 tl musta pipra teri
1 tl soola
Pane tšillikaunad kaussi, kalla peale kuum vesi ja lase 30-45 minutit pehmeneda.
Keera krevetipasta fooliumitüki sisse, siis kuumuta seda grillil või praepannil 2-3 minutit, fooliumipakikest 1-2 korda pöörates.
Prae hakitud šalottsibulat, küüslauku, kalganit, sidrunheina, nelki, koriandriseemneid, vürtsköömneid ja kardemoniseemneid kuival pannil pidevalt segades 3-4 minutit, kuni need on kergelt pruunistunud ja väga aromaatsed. Pane köögikombaini ning töötle peeneks.
Lisa nõrutatud tšillikaunad koos leotusveega, samuti pipraterad ja sool ning püreesta ühtlaseks.
Sega juurde kuumutatud krevetipasta ning töötle ühtlaseks pastaks.
Allikas: Marks & Spencer "Curries. 40 authentic curry recipes from around the world" (2006)
Mussamani karripasta
See punane karripasta sobib erinevate Tai köögis armastatud mussaman karride maitsestamiseks.