Sonera kõrvitsasai

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

250 g kõrvitsat

2 muna

70 g võid

100 g nisujahu

50 g suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

0,3 tl riivitud muskaatpähklit

3 sl kõrvitsaseemneid

Valmistamine

Lõika kõrvits umbes 1x1cm kuubikuteks ja kuumuta mikrolaineahjus 10 minutit. Lisa 2 sl suhkrut ja suru kõrvits kahvliga katki, aga mitte püreeks. Tõsta 1/3 kõrvale katteks.

Vahusta või kreemjaks ja lisa ülejäänud suhkur. Klopi juurde muna. 

Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja mukaatpähklipulber.

Siis pool jahust. Sega. Siis taas muna, sega ja ülejäänud jahu. Lisa 2/3 osa kõrvitsast ja sega tainas ühtlaseks.

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20x20cm vormi. Jaga peale 1/3 osa kõrvitsat ja puista peale kõrvitsaseemned. Küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus 20-30 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks

Retsepti ja pildi saatis Nami-Nami kasutaja Sonera

LISA KOMMENTAAR