1,5 kg kaaluv lambaliha (nt OÜ Lammas ja Roos eelmaitsestatud toode)
200 g vähese meega segatud purustatud pihlakaid
4 sl oliiviõli
4-6 küüslauguküünt
2-3 sl kuivatatud estragoni
soola ja musta pipart
2 dl pihlakaveini või kuiva valget veini
Eemalda kintsu küljest liigne rasv, hõõru liha oliiviõliga. Sega pihlakasegu teiste maitseainetega ja määri lihale. Kata lihanõu kaane või toidukilega ning aseta maitsestatud kints vähemalt 2 tunniks külma kohta maitsestuma.
Aseta liha ahjuvormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 165 kraadi juures 40–45 minutit (võimalusel kasuta auruga programmi) aeg-ajalt liha praeleemega kastes.
Pööra lihatükk ahjus ümber, kalla peale vein ja küpseta veel 30-40 minutit, kuni liha on küps.
Lisandiks sobivad hästi ka ahjuõunad, porgandid ja kaalikatükid, mille võib küpsetamise lõppjärgus liha kõrvale küpsema paigutada.
Retsept ilmus Peipsi Toit võrgustiku 2019. a. kalendris. Foto: Ülle Jukk
Lammas pihlakaga
Ida-Virumaal asuva Kauksi Puhkemaja perenaise Piret Talistu retsept.