Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna.
Vispelda piim, munad ja sool omavahel.
Tõsta keedetud makaronid sobiva suurusega ahjuvormi, lisa tuunikala ja sidrunipipar ja sega läbi. Kalla peale muna-piimasegu ja sega kergelt läbi. Kata vorm kaanega või fooliumiga ja küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit.
Siis eemalda kaas/foolium ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 15 minutit, et vormiroog oleks pealt kenasti krõbe ja kuldne.
Väga tore argiõhtu roog. Vali võimalikult kvaliteetne tuunikalakonserv, siis on kindel, et kõik söövad. Järgmisel päeval praadisime ülejäägid pannil kergelt läbi (spaatliga "lammutasime" tükkideks praadimise ajal) ja puistasime veidi riivitud juustu peale. Koos marineeritud kurgiga imehea :)
Makaronivorm tuunikalaga
Soome armastatakse väga erinevaid makaronivorme, siin lihtne tuunikalaga variant, mida seal maal valmistati juba 1980ndatel.