1 sl õli
1 väike sibul
1 suur küüslauguküüs
1,5 tl berbere maitseainesegu
0,5 tl musta pipart
0,25 tl jahvatatud vürtsköömneid
450 g keedetud põldube (nõruta)
4 sl maitsestamata jogurtit
1 hakitud tomat
1 Jalapeño või roheline tšilli
Soovi korral:2 itaaliapärast pehmet kuklit
Kuumuta keskmise suurusega potis õli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja hauta 7 minutit pidevalt segades, kuni sibul pehmeneb.
Lisa küüslauk ja kuumuta minut aega. Lisa berbere vürtsisegu, must pipar ja vürtsköömned ning kuumuta segades minut aega.
Lisa konservitud põldoad (koos konservivedelikuga!) ja kuumuta segades 10 minutit. Siis alanda kuumust ning kuumuta segades veel 5 minutit, kuni oasegu on väga paks. Kui põldoad pole selleks ajaks katki keenud, siis tambi neid pudrunuia või puulusikaga.
Sega juurde ghee, siis tõsta pott tulelt.
Jaota segu kahe sügava taldriku või kausi vahel. Tõsta mõlemale portsjonile lusikatäis jogurtit, siis hakitud tomatit ja peenelt hakitud jalapeño või rohelist tšillit. Söömiseks sega garneering ubade hulka ja söö soovi korral kukliga.
Retsept mugandatud siit.
Shahan ful
Berbere vürtsiseguga maitsestatud keedetud põldube (Shahan ful) süüakse Etioopias, Eritreas, Sudaanis ja Lõuna-Sudaanis hommikusöögiks.