Shahan ful

Berbere vürtsiseguga maitsestatud keedetud põldube (Shahan ful) süüakse Etioopias, Eritreas, Sudaanis ja Lõuna-Sudaanis hommikusöögiks.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 väike sibul

1 suur küüslauguküüs

1,5 tl berbere maitseainesegu

0,5 tl musta pipart

0,25 tl jahvatatud vürtsköömneid

450 g keedetud põldube (nõruta)

1 tl ghee'd e. selitatud võid

4 sl maitsestamata jogurtit

1 hakitud tomat

1 Jalapeño või roheline tšilli

Soovi korral:

2 itaaliapärast pehmet kuklit

Valmistamine

Kuumuta keskmise suurusega potis õli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja hauta 7 minutit pidevalt segades, kuni sibul pehmeneb.

Lisa küüslauk ja kuumuta minut aega. Lisa berbere vürtsisegu, must pipar ja vürtsköömned ning kuumuta segades minut aega.

Lisa konservitud põldoad (koos konservivedelikuga!) ja kuumuta segades 10 minutit. Siis alanda kuumust ning kuumuta segades veel 5 minutit, kuni oasegu on väga paks. Kui põldoad pole selleks ajaks katki keenud, siis tambi neid pudrunuia või puulusikaga. 

Sega juurde ghee, siis tõsta pott tulelt. 

Jaota segu kahe sügava taldriku või kausi vahel. Tõsta mõlemale portsjonile lusikatäis jogurtit, siis hakitud tomatit ja peenelt hakitud jalapeño või rohelist tšillit. Söömiseks sega garneering ubade hulka ja söö soovi korral kukliga. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR