Aedviljakarri

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem lillkapsas

2 dl (külmutatud) rohelisi herneid või edamame ube

400 g purk konservitud kikerherneid

2 sl õli

1 suurem sibul

2-3 küüslauguküünt

5 kartulit

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

2 tl garam masala vürtsisegu

1 tl soola

musta pipart

4 dl vett

50-100 g spinatit või spinat-ruutlehikut

Valmistamine

Lõika lillkapsas õisikuteks, lillkapsavarre võid viiludeks lõigata. Pane lillkapsaõisikud ja herned/oad potti, lisa vesi ja keeda mõned minutid. Nõruta, loputa külma veega ja nõruta uuesti. 

Loputa ja kurna kikerherned. 

Koori kartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks. Koori ja haki sibul. Koori küüslauguküüned, haki.

Lisa potti õli, siis sibul ja prae mõned minutid. Lisa küüslauk, prae minut aega. Siis lisa kartulitükid ja kuumuta paar minutit. Siis lisa vesi (4 dl), maitsesta soola-pipraga, kuumuta keemiseni ja kata pott kaanega. Hauta tasasel tulel 12-15 minutit, kuni kartulid on küpsed.

Lisa potti eelnevalt keedetud lillkapsaõisikud ja herned/oad.  Sega juurde spinat ja kikerherned. Kuumuta kaane all umbes 5 minutit, siis timmi maitse parajaks. 

Soovi korral serveeri nt selle jogurtikastmega

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.10.2019 18:43

Täitsa mõnus köögiviljahautis, piisavalt maitseküllane, aga mitte liialt vürtsikas. Kasutasin roheliste herneste asemel külmututatud edamame ube. Tavalise beebispinati asemel oli oma aia spinat-ruutlehik, mis nõudis veidi pikemat hautamist, et ära "närtsida".