Emlyni idamaine lõhe

See retsept on ühe mu Edinburghi-aegse austraalia sõbra Emlyni firmaroog. Mina serveerin seda alati koos võis hautatud ja küüslaugu ja basiilikuga maitsestatud suvikõrvitsaviilude ning keedetud riisiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g forelli- või lõhefileed

Marinaad:

2 tl värsket riivitud ingverijuurt

2 sl Dijoni või inglise sinepit

2 purustatud küüslauguküünt

2-3 sl mett

2 sl heledat sojakastet

Valmistamine

Kontrolli, et forelli- või lõhefileesse pole luid sisse jäänud - vajadusel eemalda need spetsiaalsete pintsettidega. (Visuaalse efekti ja ühtlase küpsemise pärast lõikan ma piki fileed õhema osa (nn kõhuääre) ära - kasutan seda suppide-pirukate valmistamisel).

Lõika lõhefilee neljaks tükiks ning aseta servaga ahjuvormi.

Sega sinep, ingver, küüslauk, mesi ja sojakaste ning määri lõhefileedele. Soovi korral lase maitsestuda 20-60 minutit.

Grilli lõhefileesid 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kala on küpsenud, aga seest veel kergelt läbikumavalt roosakas.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba Tamari sojakastet.

Retsept on saadud ühe austraallasest Edinburghi sõbra käest aastal 1998. Pidi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Aila G.
postitatud 04.11.2010 08:52

väga head ..tehtud

Tuuli
postitatud 04.11.2010 09:29

Oi, sellises marinaadis lõhet pakuti ühel sünnipeval ja peale seda on see meie lemmikute hulgas. Väga maitsev!

Aniitram
postitatud 05.12.2010 22:10

Meile mehega väga maitses. Ei tea, kas sama marinaad sobiks ka kanale? Peab proovima ;)

Meringue
postitatud 01.01.2011 14:05

Väga-väga maitsev!

Kolhoositar
postitatud 17.03.2011 18:10

Mul hakkas magu tööle juba marinaadi segades. Väga mõnus magus-hapu. Küpsetasin 18 minutit, teinekord teeksin isegi 15 min, sest mul ei jäänud seest nö natuke läbikumavaks, mis mulle rohkem meeldiks.

Dee
postitatud 14.12.2012 17:18

Väga hea maitsega lõhe. Tegin terve fileena.

Kaiak
postitatud 20.02.2014 13:44

See kala oli jube hea. Kõik külalised kiitsid.

Arps
postitatud 03.09.2014 16:26

Kas 20 minutit pole mitte pisu kaua hoida ahjus ?

Silver Tambur
postitatud 23.03.2016 15:00

Väga hea retsept oli, väga hea maitse andis, aitäh!

Pille
postitatud 24.08.2019 14:52

Meil oli see täna jälle menüüs ja no terve forellifilee kadus väga kiiresti. Olgu, sööjaid oli 7 (4 suurt + 3 väikest), aga kui oleks kala rohkem olnud, oleks kindlasti veelgi söödud :)

Maria
postitatud 15.05.2020 16:38

Lihtne ja njämma :)