600 g forelli- või lõhefileed
Marinaad:2 tl värsket riivitud ingverijuurt
2 sl Dijoni või inglise sinepit
2 purustatud küüslauguküünt
2-3 sl mett
2 sl heledat sojakastet
Kontrolli, et forelli- või lõhefileesse pole luid sisse jäänud - vajadusel eemalda need spetsiaalsete pintsettidega. (Visuaalse efekti ja ühtlase küpsemise pärast lõikan ma piki fileed õhema osa (nn kõhuääre) ära - kasutan seda suppide-pirukate valmistamisel).
Lõika lõhefilee neljaks tükiks ning aseta servaga ahjuvormi.
Sega sinep, ingver, küüslauk, mesi ja sojakaste ning määri lõhefileedele. Soovi korral lase maitsestuda 20-60 minutit.
Grilli lõhefileesid 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kala on küpsenud, aga seest veel kergelt läbikumavalt roosakas.
Retsept on saadud ühe austraallasest Edinburghi sõbra käest aastal 1998. Pidi tegi Juta Kübarsepp.
väga head ..tehtud
Oi, sellises marinaadis lõhet pakuti ühel sünnipeval ja peale seda on see meie lemmikute hulgas. Väga maitsev!
Meile mehega väga maitses. Ei tea, kas sama marinaad sobiks ka kanale? Peab proovima ;)
Väga-väga maitsev!
Mul hakkas magu tööle juba marinaadi segades. Väga mõnus magus-hapu. Küpsetasin 18 minutit, teinekord teeksin isegi 15 min, sest mul ei jäänud seest nö natuke läbikumavaks, mis mulle rohkem meeldiks.
Väga hea maitsega lõhe. Tegin terve fileena.
See kala oli jube hea. Kõik külalised kiitsid.
Kas 20 minutit pole mitte pisu kaua hoida ahjus ?
Väga hea retsept oli, väga hea maitse andis, aitäh!
Meil oli see täna jälle menüüs ja no terve forellifilee kadus väga kiiresti. Olgu, sööjaid oli 7 (4 suurt + 3 väikest), aga kui oleks kala rohkem olnud, oleks kindlasti veelgi söödud :)
Lihtne ja njämma :)
Emlyni idamaine lõhe
See retsept on ühe mu Edinburghi-aegse austraalia sõbra Emlyni firmaroog. Mina serveerin seda alati koos võis hautatud ja küüslaugu ja basiilikuga maitsestatud suvikõrvitsaviilude ning keedetud riisiga.