Kukeseenekotletid

Lihavabad kotletid meeldivad kindlasti kõikidele seenesõpradele!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g värskeid kukeseeni

1 sibul

2 dl (laktoosivaba) kohvikoort või vahukoort

3 muna

2 dl kiirkaerahelbeid

soola ja valget pipart

praadimiseks õli

Valmistamine

Koori ja haki sibul. Puhasta seened, haki väiksemaks. Pane seened kuivale keskmiselt kuumale pannile ja prae segades, kuni vedelik aurustub. Siis lisa sörts õli või võid ja hakitud sibul ning prae kõik läbi. Lase veidi jahtuda.

Sega kõik ained omavahel ja lase veidi paisuda. 

Kuumuta pannkoogipannil veidi õli. Tõsta kotletitainast pannkoogipanni süvenditesse ning prae kotletid mõlemalt poolt kuldpruuniks keskmisel kuumusel. 

Serveeri koos värske salati ja kodujuustu või hapukoorekastmega. 

Nipid ja soovitused:

  • Vajadusel kasuta gluteenivaba märgistusega kiirkaerahelbeid. 
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba koort ja vajadusel õli või laktoosivaba võid seente praadimisel.
  • Võid kasutada ka juba praetud kukeseeni. Sel juhul haki need peenemaks, lisa hästi peenelt hakitud (praetud) sibul ja seejärel ülejäänud ained. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR