Vahemereline makrell

Vahemerehõnguline makrelliroog.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

värsket makrelli e. skumbriat

värsket rosmariini

sidrunit

meresoola

oliiviõli

võid

küüslauku

peterselli

Valmistamine

Pese kalad jaheda veega. Lõika kõhu alt lõhki ja roogi sisikond välja. Eemalda pea.

Hõõru kala seest ja pealt ohtralt meresoolaga kokku. Tee kala nahale õrnalt ristilõiked.

Sulata või kuumal pannil, lisa pannile katkisurutud küüslauk ja rosmariinioksad. Lisa kala ja prae kummaltki poolt paar minutit, kuni ta muutub kuldseks. Kui pann kannatab küosetamist, siis nirista peale oliiivõli ning sidrunimahl, lisa riivitud sidrunikoor.  Tõsta koos panniga eelsoojendatud ahju ja küpseta kala veel 5-7 minutit. 

(Kui pann ei sobi ahju, siis tõsta kalad ahjuvormi, kalla peale pannirasvad.)

Serveerimisel pigista peale sidrunimahla ja puista üle hakitud peterselli ning riivitud sidrunikoorega.

Paku koos rohelise salatiga, joogiks sobib klaas külma valget veini.

Loe veel:

Idee Piret Hansoni blogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 02.09.2019 15:48

Väga hea ja lihtne teha ka. Mulle makrell väga maitseb,mõnus rasvane kala.