värsket makrelli e. skumbriat
värsket rosmariini
Pese kalad jaheda veega. Lõika kõhu alt lõhki ja roogi sisikond välja. Eemalda pea.
Hõõru kala seest ja pealt ohtralt meresoolaga kokku. Tee kala nahale õrnalt ristilõiked.
Sulata või kuumal pannil, lisa pannile katkisurutud küüslauk ja rosmariinioksad. Lisa kala ja prae kummaltki poolt paar minutit, kuni ta muutub kuldseks. Kui pann kannatab küosetamist, siis nirista peale oliiivõli ning sidrunimahl, lisa riivitud sidrunikoor. Tõsta koos panniga eelsoojendatud ahju ja küpseta kala veel 5-7 minutit.
(Kui pann ei sobi ahju, siis tõsta kalad ahjuvormi, kalla peale pannirasvad.)
Serveerimisel pigista peale sidrunimahla ja puista üle hakitud peterselli ning riivitud sidrunikoorega.
Paku koos rohelise salatiga, joogiks sobib klaas külma valget veini.
Idee Piret Hansoni blogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Vahemereline makrell
Vahemerehõnguline makrelliroog.