Praetud meripoisurid apelsini ja kapparitega

Rick Steini retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 väiksemat või 4 suuremat meripoisurit

0,5 tl soola

veidi musta pipart

peene jahvatusega mannat

50 ml oliiviõli

2 väikest apelsini

1 sl kappareid

1 sl röstitud piiniaseemneid

näpuotsaga tšillihelbeid

väike peotäis peterselli

Valmistamine

Kaabi meripoisuritelt soomused, eemalda sisikond. Maitsesta kalad soola-pipraga, siis kasta korraks peene manna sisse. 

Kuumuta praepannil oliiviõli keskmisel tulel. Prae kalad mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta serveerimisalusele ja hoia soojas. 

Lõika üks apelsin õhukesteks viiludeks; teiselt riivi koor ja pigista välja mahl.

Kalla pannile apelsinimahl ja riivitud koor, sega läbi. Siis lisa pannile apelsiniviilud, kapparid, piiniaseemned, tšilihelbed ja hakitud petersell. Kuumuta läbi, kalla kaladele ja serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR