Meripoisurid maitseõliga

Vahemerehõnguline roog, kus praetud meripoisurifileed on taldrikul koos ürdi-tšillikastme ning pommupüreega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Kala:

4 meripoisurit (a 500 g)

soola ja musta pipart

oliiviõli

Pommupüree:

3 pommut e. baklažaani

3 küüslauguküünt

0,25 sidruni mahl

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

100 ml külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

1 sl seesamipastat e. tahiinit

Ürdiõli:

3 küüslauguküünt

2 anšoovisefileed

0,5 sl tšillihelbeid

2 sl päevalilleõli

75 ml külmpressitud oliiviõli

1 sl peenelt hakitud peterselli

Valmistamine

Alusta selle roa valmistamist pommupüreest.  Valmista selle retsepti järgi.

Siis tee maitseõli. Haki küüslauk peeneks, pane väikesesse potti koos hakitud anšoovise, tšillihelveste ja päevalilleõliga. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni anšoovis "sulab", siis tõsta pott tulelt. Lisa oliiviõli ja lase jahtuda. Kui maitseõli on jahtunud, siis sega hulka peenelt hakitud petersell.  

Kala grillimiseks fileeri meripoisurid, siis maitsesta fileed soola-pipraga. Aseta need kuumale kergelt õlitatud grillpannile, nahk ülalpool, ja küpseta 4-6 minutit. Küpseta kala vaid ühelt poolt!

Serveerimiseks tõsta taldrikule lusikatäis sooja pommupüreed. Nirista ümberringi veidi maitseõli, aseta peale kalafilee ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Meripoisuri luudest saad valmistada maitsva kalapuljongi nt selle retsepti järgi. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR