Alusta selle roa valmistamist pommupüreest. Valmista selle retsepti järgi.
Siis tee maitseõli. Haki küüslauk peeneks, pane väikesesse potti koos hakitud anšoovise, tšillihelveste ja päevalilleõliga. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni anšoovis "sulab", siis tõsta pott tulelt. Lisa oliiviõli ja lase jahtuda. Kui maitseõli on jahtunud, siis sega hulka peenelt hakitud petersell.
Kala grillimiseks fileeri meripoisurid, siis maitsesta fileed soola-pipraga. Aseta need kuumale kergelt õlitatud grillpannile, nahk ülalpool, ja küpseta 4-6 minutit. Küpseta kala vaid ühelt poolt!
Serveerimiseks tõsta taldrikule lusikatäis sooja pommupüreed. Nirista ümberringi veidi maitseõli, aseta peale kalafilee ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
Meripoisuri luudest saad valmistada maitsva kalapuljongi nt selle retsepti järgi.
Meripoisurid maitseõliga
Vahemerehõnguline roog, kus praetud meripoisurifileed on taldrikul koos ürdi-tšillikastme ning pommupüreega.