Meripoisurid estragoniga

Ahjus küpsetatud meripoisurid estragoni ja pancetta peekoniga. Võid kasutada nii terveid meripoisureid kui ka fileesid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 x 350 g meripoisurit või 8 fileed

väike punt värsket estragoni

3 sl oliiviõli

1 purustatud küüslauguküüs

100 g suitsupeekonit või pancetta't

1 punane sibul

2 sl palsamiäädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. 

Kui kasutad terveid meripoisureid, siis eemalda soomused ja roogi kalad. Tee meripoisurite külgedele naha sisse terava 3-4 sisselõiget. 

Haki estragonilehed peeneks, sega 2 sl oliiviõli ja purustatud küüslauguga. Maitsesta kergelt soola-pipraga, siis määri maitseõli kalale (vaata, et osa läheks sisselõigetesse). Lase 10 minutit maitsestuda. 

Pane pancetta-kuubikud ja hakitud punane sibul ahjupannile. Nirista peale ülejäänud õli, siis küpseta ahjus 7-10 minutit. 

Tõsta peale meripoisurid ja küpseta 12-15 minutit, kuni kala on küps (kontrolli, et kala silm on valge ja liha laguneb kahvliga torkides kergesti).

Loe veel:

Retsept mugandatud siit (BBC Good Food, september 2005). 

LISA KOMMENTAAR