Kui kasutad terveid meripoisureid, siis eemalda soomused ja roogi kalad. Tee meripoisurite külgedele naha sisse terava 3-4 sisselõiget.
Haki estragonilehed peeneks, sega 2 sl oliiviõli ja purustatud küüslauguga. Maitsesta kergelt soola-pipraga, siis määri maitseõli kalale (vaata, et osa läheks sisselõigetesse). Lase 10 minutit maitsestuda.
Pane pancetta-kuubikud ja hakitud punane sibul ahjupannile. Nirista peale ülejäänud õli, siis küpseta ahjus 7-10 minutit.
Tõsta peale meripoisurid ja küpseta 12-15 minutit, kuni kala on küps (kontrolli, et kala silm on valge ja liha laguneb kahvliga torkides kergesti).
Meripoisurid estragoniga
Ahjus küpsetatud meripoisurid estragoni ja pancetta peekoniga. Võid kasutada nii terveid meripoisureid kui ka fileesid.