Meripoisurid en papillote

Ehk paberis küpsetatud meripoisurid (barbúni sto harti)

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 hästi värsket meripoisurit

3 sl külmpressitud oliiviõli

2 loorberilehte

0,5 sl rosmariinilehekesi

2 viilutatud küüslauguküünt

2 sidruniviilu

soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Puhasta meripoisurid soomustest, roogi ja puhasta kalad. Pese hoolega, maitsesta soolaga ja lase nõrguda. 

Lõika küpsetuspaberileht pooleks. Aseta mõlema lehe keskele loorberileht, sellele 2 kala. Puista peale rosmariinilehekesi, küüslauku ja nirista peale oliiviõli (veidi ka kalade kõhuõõnsusesse). Aseta peale sidruniviil. 

Voldi küpsetuspaber kokku, nii et saad kinnised pakikesed, aga jäta veidi ruumi tekkivale aurule. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. 

Serveeri kuumalt, paberümbris ava alles lauas. 

Loe veel:

Allikas: Alekos Valavanis "Healthy Greek food" 2003

LISA KOMMENTAAR