Ahjus küpsetatud maapirnid hapukoore ja kalamarjaga

Sügisene suupiste, mis jääb kõige maitsvam rääbisemarjaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g väiksemaid maapirne

2 dl crème fraîche'i või paksemat hapukoort

0,5 punast sibulat

30 g kalamarja või muud kalamarja

värsket tilli ja/ või murulauku

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 C.

Pese maapirnid hoolega, aseta ahjupannile ning küpseta ahju keskosas pehmeks (u 15-20 minutit, olenevalt suurusest).

Tee igale maapirnile peale ristlõige ning suru maapirn külgedelt veidi kokku, et see avaneks. Lase veidi jahtuda.

Puista peale veidi soola, siis törts hapukoort, veidike peenelt hakitud punast sibulat, veidi rääbisemarja ja värsket tilli ja/või murulauku.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR