Acqua pazza ehk kala Itaalia moodi

Acqua pazza ehk vürtsikas leemes küpsetatud valge kala. Kasuta nt huntahvenat või kuld-merikokre. Roog on alguse saanud Napoli meremeestelt ja saavutas suure populaarsuse Capri saarel 1960ndatel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl külmpressitud oliiviõli

2 x 450 g kaaluvat roogitud ja puhastatud kuld-merikokre või huntahvenat

2 viilutatud küüslauguküünt

0,5 hakitud punast tšillit

400 g erivärvilisi kirsstomateid

4 sl valget veini

väike peotäis kappareid

hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli suures kaanega praepannis. Lisa kalad kuumale pannle ja prae 4-5 minutit, kuni kala altpoolt pruunistuma hakkab. 

Pööra kala ringi, puista pannile küüslauk. Prae veel minjut aega, siis lisa tšilli ja kirsstomatid. Kalla pannile vein ja lase minut aega podiseda, siis lisa pannile 100 ml vett. Maitsesta soola-pipraga.

Kata pann kaanega, tõsta kuumust ja lase kalal 15 minutit podiseda, kuni kala on küps (kontrolli - kala silmad on säravvalged ja liha tundub katsudes pehme).

Tõsta kalad pannilt serveerimisalusele, pane pann uuesti tulele. Lisa kapparid ja petersell ning kuumuta tugeval tulel minut aega.

Nüüd võib kalad uuesti pannile panna ja serveerida rooga koos panniga VÕI kalla kaste eraldi kastmekannu ja serveeri koos kalaga. Vahetult enne söömist nirista kalale veidi oliiviõli.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 27.07.2019 21:34

Kasutasin huntahvenaid. Mul olid natuke suuremad kalad, nii et pidin kahel pannil praadima-hautama ja lõpus tõstsin kastme ühele pannile kokku. Meeldis absoluutselt kõigile ja teen kindlasti-kindlasti veel!