Tandoori kuld-merikoger

Indiahõnguline kuld-merikoger e. doraado

Kogus
kahele
Valmistusviis
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kuld-merikogre fileed

oliiviõli

soola ja musta pipart

Maitsevõi:

1 tl riivitud küüslauku või küüslaugupastat

1 tl riivitud ingverijuurt või ingveripastat

2 rohelist tšillit

0,25 tl tšillipulbrit

0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit

0,5 tl garam masala vürtsisegu

0,5 laimi mahl

100 g toasooja pehmet võid

Valmistamine

Sega Tandoori-maitsevõi komponendid omavahel, maitsesta soola-pipraga (eriti mugav on seda teha väikeses köögikombainis või saumikseriga). Aseta toidukiletükile ja vormi "vorstiks", pane külmkappi (maitsevõi võib varem valmis teha ja kuni 3 kuuks sügavkülma panna). 

Kuumuta suur praepann tugeval kuumusel tuliseks, lisa õli ja kuumuta. Maitsesta kala soola-pipraga, siis aseta pannile, nahk allpool, ja prae 4-5 minutit, kuni kala on peaaegu läbinisti küps. 

Siis pööra kala ringi, aseta pannile kuhjaga lusikatäis maitsevõid. Kui või sulab, siis tõsta seda lusika abil kalafileele. 

Serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR