Rulli lehttainas kergelt jahusel laual 33 cm x 23 cm ahjuplaadi suuruseks. Aseta ahjuplaadile, torka põhi kahvliga auguliseks. Pane külmkappi ootele.
Pese lehtpeet, lõika tükkideks. Keeda soolases vees 3 minutit, kuni lehtpeedivarred on pehmed. Nõruta, patsuta köögipaberiga kuivaks.
Sega kausis munad ja crème fraîche, maitsesta soola-pipraga.
Puista lehttainapõhjale riivitud Parmesan, sellele aseta nõrutatud artišokisüdamed ning lehtpeet. Kalla peale munasegu, siis murenda peale sinihallitusjuust.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni tainas on kenasti küpsenud ja täidis hüübinud.
Lehtpeedi-artišokipirukas
Lehttainapirukas lehtpeedi, sinihallitusjuustu ja artišokisüdametega