Lehtpeedi-artišokipirukas

Lehttainapirukas lehtpeedi, sinihallitusjuustu ja artišokisüdametega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

375 g rullitud lehttainast

200 punaseid ja kollaseid lehtpeete

3 suurt muna

100 g crème fraîche'i

20 g riivitud parmesani juustu

285 g konservitud artišokisüdameid õlis

90 g sinihallitusjuustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 °.C.

Rulli lehttainas kergelt jahusel laual 33 cm x 23 cm ahjuplaadi suuruseks. Aseta ahjuplaadile, torka põhi kahvliga auguliseks. Pane külmkappi ootele. 

Pese lehtpeet, lõika tükkideks. Keeda soolases vees 3 minutit, kuni lehtpeedivarred on pehmed. Nõruta, patsuta köögipaberiga kuivaks. 

Sega kausis munad ja crème fraîche, maitsesta soola-pipraga. 

Puista lehttainapõhjale riivitud Parmesan, sellele aseta nõrutatud artišokisüdamed ning lehtpeet. Kalla peale munasegu, siis murenda peale sinihallitusjuust. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit või kuni tainas on kenasti küpsenud ja täidis hüübinud. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR