Kollase peedi supp tahiinikreemiga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kollast peeti

1 kartul

1 sibul

1 küüslauguküüs

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 köögiviljapuljongikuubikut

700 ml vett

1 dl türgi jogurtit

0,5 dl seesamipastat e. tahiinit

0,5 dl hakitud talisibulat

1 sl röstitud seesamiseemneid

2 tl valge veini äädikat

oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori ja viiluta peedid, kartul, sibul ja küüslauk. Prae 2 sl õlis, maitsesta vürtsköömnetega. 

Lisa puljongikuubikud ja vesi. Kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel umbes 20 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.

Püreesta supp saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta veiniäädika, soola-pipraga. 

Sega türgi jogurt tahiinipastaga. Nirista tahiinijogurt supi peale, kaunista hakitud rohelise sibula ja röstitud seesamiseemnetega. Serveeri nt leivaga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR