5 suurt porgandit
2 kuivatatud Ancho tšillit (leota soojas vees)
3 röstitud punast paprikat
2 tl tšillihelbeid
75 ml oliiviõli (5 sl)
2 sl sidrunimahla
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180°C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Koori porgandid. Keeda soolases vees u 10 minutit, kuni porgandid on pehmed. Nõruta ja tõsta lõikelauale jahtuma.
Pane leotatud tšillid, röstitud paprika, küüslauguküüned, tšillihelbed, oliiviõli, sidrunimahl, sool-pipar kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks.
Pane porgandid lõikelauale kahe puulusika vahele. Tee noaga sisselõiked iga 5-6 mm tagant, nii et nuga jõuab puulusikateni (saad nn lõõtsa ehk Hasselbacka porgandid).
Hõõru porgandid oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga. Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.
Pintselda porgandeid oliiviõli ja kastmega ning küpseta veel 20 minutit, kuni porgandid on krõbedad ja kenasti pruunistunud.
Serveeri köögiviljade, kala, liha või linnulihaga.
Retsept siit.
Vürtsikad porgandilõõtsad