Vürtsikad porgandilõõtsad

Kogus
viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
60 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 suurt porgandit

2 kuivatatud Ancho tšillit (leota soojas vees)

3 röstitud punast paprikat

4 küüslauguküünt

2 tl tšillihelbeid

75 ml oliiviõli (5 sl)

2 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Koori porgandid. Keeda soolases vees u 10 minutit, kuni porgandid on pehmed. Nõruta ja tõsta lõikelauale jahtuma.

Pane leotatud tšillid, röstitud paprika, küüslauguküüned, tšillihelbed, oliiviõli, sidrunimahl, sool-pipar kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. 

Pane porgandid lõikelauale kahe puulusika vahele. Tee noaga sisselõiked iga 5-6 mm tagant, nii et nuga jõuab puulusikateni (saad nn lõõtsa ehk Hasselbacka porgandid). 

Hõõru porgandid oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga. Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. 

Pintselda porgandeid oliiviõli ja kastmega ning küpseta veel 20 minutit, kuni porgandid on krõbedad ja kenasti pruunistunud. 

Serveeri köögiviljade, kala, liha või linnulihaga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR