Sealihakaste mädarõikaga

Veprove s krenem. NB! Minu kasutatud algretseptis oli äädikat tõesti 2,5 dl, aga tundub, et võib piirduda ka nt 0,5 dl, muidu jääb liialt hapu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg väherasvast sealiha

2 sl võid

5 dl vett

2.5 dl veiniäädikat

1 tk keskmist sibulat

1 tk keskmist porgandit

1 tk väikest kooritud juursellerit

1 tl soola

1 tl köömneid

0.5 tl musta pipart

0.5 dl mädarõigast

Valmistamine

Lõika sealiha 2 cm tükkideks ja pruunista kuumas võis. Lisa kõik ained (v.a. mädarõigas). Hauta kaetult tasasel tulel 2 tundi.

Tõsta lihatükid kastmest välja ja suru kaste läbi sõela või püreesta sauseguriga.

Vala kaste lihatükkidele, lisa mädarõigas.

Serveeri keedetud kartulitega.

Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 11.02.2009 21:38

Äädikat on selgelt liiga palju, kasutasin õunaäädikat ja panin ettenähtust vähem, aga toit tuli nii hapu, et pidin sinna kõvasti suhkrut lisama, et üldse süüa saaks. Värvi andmiseks lisasin paar spl toimatipastat ka ja kõvasti maitserohelist. See natuke päästis. Midagi püreestama ei hakanud, mulle meeldib tükiline kaste rohkem. Kahe tunniga kees liha nii pehmeks, et lagunes kiududeks. Aga proovin teinekordki teha, siis ilma äädikata, sest mädarõikamaitseline liha on hea!

zoozi
postitatud 03.11.2010 21:20

Panin veinäädikat kõvasti vähem,aga ikka jäi hapu.Mahendasin suhkruga.Lõpptulemus oli maitsev.