Tilli soolamine

Lisa talvisel hooajal salatitele, suppidele ja teistele toitudele. Tavalist soola siis muidugi enam lisada pole vaja!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värsket rohelist tilli

200 g soola (nt Meira jäme meresool)

Valmistamine

Pese vajadusel tillioksad, nõruta ja nopi lehed ära. Tahenda tillivõrsed puhtal köögirätikul, siis haki noa või kääridega hästi peeneks. 

Sega soolaga ning suru tihedalt väikestesse purkidesse. Purgid täida ääreni ja siis sulge!

Nipid ja soovitused:

  • Tillivarred võid sügavkülma panna - neid on talvel hea supipuljongisse maitsestamiseks lisada. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Aili Männi
postitatud 01.08.2019 19:23

Vahel soolan tilli aga tavaliselt ikka sügavkülma.

Kersti Mill
postitatud 01.08.2019 19:26

Soolatilliga ahjukana on üks me pere lemmikuid.

Maris Leponiemi
postitatud 01.08.2019 19:36

Ema tegi lapsepõlves, jämesool ja till. Seda pandi keedetud praetud nõukaaegsete makaronide peale, võid vist kah, ja kuninglik söök missugune. Eriti headel hetkedel oli Bulgaaria ketšupit ka.

Triinu E. Putnik
postitatud 02.08.2019 15:05

Maailma parim asi võiku peal on soolatill. Peabki jälle soolama :)

Galina Elmik
postitatud 03.08.2019 12:38

Jämesoolaga tegi minu vanaema ja mäletan et suppi enne ei soolatud, kui till sees.