Spaghetti aglio e olio

Itaaliast Napoli kandist pärit pastaroog (primo piatto).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g spagette

120 ml külmpressitud oliiviõli

2 viilutatud küüslauguküünt

soola

Garneerimiseks:

hakitud siledalehist peterselli soovi korral

Valmistamine

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta julgelt soolaga. Lisa spagetid ning keeda al dente. Siis kurna (jäta veidi pastakeeduvedelikku alles).

Samal ajal kuumuta suurel praepannil oliiviõli keskmisel tulel. Lisa hakitud küüslauk ja veidi soola. Kuumuta, kuni küüslauk hakkab kergelt kuldseks muutuma. 

Lisa nõrutatud spagetid, sega hoolega läbi. 

Jaota taldrikutele, soovi korral puista peale veidi hakitud siledalehist peterselli. Serveeri kohe. 

Nipid ja soovitused:

  • Klassikaliselt valmistatakse see roog spagettidest, aga võid kasutada ka linguine või spaghettini pastat. 
  • Kui soovid veidi rohkem särtsu, siis lisa tšillihelbeid, aga sel juhul on roa nimeks spaghetti aglio, olio e peperonico.
  • Traditsiooniliselt ei lisata sellele roale juustu. Paljud armastavad siiski lisada veel parmigiano-reggiano või pecorino-romano juustu.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.03.2021 08:12

Puhas klassika! Ma natuke panen vähem õli, aga vaid tsipake.