Libaheeringas (sinepikastmes)

Kui söögilauas on täistaimetoitlasi, siis valmista neile seda põnevat skandinaaviapärast "heeringat" sinepikastmes.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 pommu e. baklažaan

200 ml kaerakoort

1 dl vegan-majoneesi

3 sl (tera)sinepit

2 tl süldiäädikat (6%)

1 dl hakitud värsket tilli

1 dl hakitud värsket murulauku

soola ja valget pipart

Valmistamine

Lõika pommu 1 cm x 1 cm x 4 cm tükkideks.  Keeda soolaga maitsestatud vees umbes 4-5 minutit, siis kurna ja jäta nt köögipaberile tahenema (ära kauem keeda, pommutükid muutuvad liiald plödiks). Puista jahtunud baklažaani- ehk pommutükkidele veidi soola. 

Sega kastmeained omavahel, sega juurde jahtunud pommutükid. Lase külmkapis maitsestuda. 

Nipid ja soovitused:

  • Kastmele võib lisada veel hakitud punast sibulat, sidrunpipart, merevetikaid jms

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR