1 sl taimeõli
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud kartul (u 150 g)
1 hakitud porgand (u 100 g)
100 g külmutatud rohelisi herneid
2 tl karripulbrit
100 ml köögiviljapuljongit
Tainas:225 g nisujahu
2 tl meresoola
2 sl taimeõli
100 ml vett
Frittimiseks:u liiter õli
Täidise jaoks kuumuta õli praepannil. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja karripulber ning prae tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibul on pehme.
Lisa köögiviljad, maitsesta soola-pipraga ning sega läbi. Lisa puljong, kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel 30 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Lase jahtuda.
Taina jaoks sega kausis jahu ja sool. Tee keskele süvend, lisa õli ja 100 ml vett ning sega ühtlaseks tainaks. Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ning sõtku 5-10 minutit, kuni saad sileda tainapalli. Keera toidukilesse ja lase 30 minutit toatemperatuuril puhata.
Jaota tainas 12 tükiks. Vormi iga tainatükk palliks, siis rulli u 15 cm läbimõõduga kettaks. Lõika iga ketas noaga pooleks.
Pintselda tainatükkide servad vähese veega, siis vormi sõrmede abil ja ümber sõrme koonuseks, "liimides" serva vee abil kinni. Tõsta igasse koonusesse 1 sl köögiviljatäidist, siis suru ülemised servad kenasti kokku, et koonus sulgeda.
Kuumuta õli sügavas potis 180C. Friti samosad õlis jaokaupa kuldseks ja krõbedaks - selleks kulub 8-10 minutit. Tõsta valmis samosad kurnlusikaga õlist välja ja lase köögipaberil taheneda.
Retsept siit.
Köögivilja-samosad
Need väikesed krõbedad samosad sobivad hästi eelroaks, India-hõngulisele suupistelauale, ent ka lisandiks mõne mõnusa karriroa juurde.