Väidetavalt on see salat (The Wedge Salad) USA steigirestoranides populaarsuselt teine roog, kohe friikartulitega serveeritud steigi järel. Kuigi tänapäeval tehakse sellest “sektorisalatist” ka moodsamaid ja kergemaid variante, siis täna jagan teiega üsna klassikalist versiooni sellest USA salatist.
Eemalda jääsalatilt kõige välimised lehed, siis lõika salat neljaks sektoriks.
Prae peekonikuubikud pannil krõbedaks, lase veidi köögipaberil taheneda. Kui kasutad peekoniviilakaid, siis prae need pannil või küpseta ahjus krõbedaks, lase jahtuda ja seejärel murra väikesteks tükkideks.
Haki tomat väikesteks kuubikuteks, haki sibul samuti väikesteks kuubikuteks.
Aseta jääsalatid taldrikutele, nirista igale salatisektorile sinihallitusjuustukastet. Seejärel puista peale peekon, sibul, peekon ja soovi korral ka veidi juustupuru. Kaunistuseks veidi hakitud murulauku ning veskist veidi musta pipart või piprasegu peale.
Serveeri kohe.
Nami-Nami perenaise Pille Petersoo retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Jääsalat Ameerika moodi
Väidetavalt on see salat (The Wedge Salad) USA steigirestoranides populaarsuselt teine roog, kohe friikartulitega serveeritud steigi järel. Kuigi tänapäeval tehakse sellest “sektorisalatist” ka moodsamaid ja kergemaid variante, siis täna jagan teiega üsna klassikalist versiooni sellest USA salatist.