Merikuradivardad

Baskimaast inspireeritud retsept.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg merikuradi fileed

4 sl oliiviõli

2 riivitud või hakitud küüslauguküünt

1 tl tšillihelbeid

2 sl valge veini äädikat

1 sl peenelt hakitud värsket peterselli

2 sl sidrunimahla

Valmistamine

Sega marinaadiained kausis. Lõika merikuradifilee suurteks, u 4-5 cm tükkideks, pane kaussi ja lase 15-20 minutit maitsestuda. 

Lüki kalatükid 4-6 grillvarda otsa. Küpseta kuuma grilli kohal aeg-ajalt pöörates, kuni kalatükid on kergelt kuldsed ja kenasti küpsenud. Küpsetamise ajal võid kala pintseldada kaussi jäänud marinaadiga. 

Serveeri. 

Joogisoovitus:

  • Klaas jahutatud Txakoli't. Kui seda ei leia, siis Albarino Galiciast. 

Loe veel:

Idee siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.06.2019 12:58

Merikurat jäi väga mõnusalt mahlakas sel moel, meile meeldis!