Kastanijahust pannkoogid ricotta ja meega

Toscanast pärit retsept (necci).

Kogus
8 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pannkoogid:

100 g kastanijahu

0,5 sl oliiviõli

200 ml külma vett

näpuotsaga soola

Täidis:

400 g ricotta juustu

1 kuhjaga sl tumedat muscovado suhkrut

Serveerimiseks:

vedelat mett

Praadimiseks:

sulatatud võid või õli

Valmistamine

Sõelu jahu kaussi, lisa sool. Sega vähehaaval juurde vesi ja oliiviõli, nii et saad vedela ühtlase taina. Tõsta kõrvale. 

Kuumuta mittenakkuv praepann keskmisel kuumusel, pintselda julgelt sulavõi või õliga. 

Kalla 60 ml (4 sl) pannile ja keeruta panni, et tainas ühtlaselt panni kataks. Alanda vajadusel kuumust - need pannkoogid peavad küpsema aeglaselt, muidu lähevad kõrbema. Kui pannkook pealt kuiv tundub, siis libista palettnuga servade alla ja pööra pannkook ümber. Küpsemiseks kulub umbes 4 minutit ühelt poolt + 2-3 minutit teiselt poolt. 

Hoia küpsetatud pannkooke fooliumi all soojas. 

Serveerimiseks määri igale pannkoogile veidi ricotta kohupiima, keera rulli ja nirista peale mett. Serveeri kohe!

Loe veel:

Retsept on Sue Quinni raamatust "Posh Pancakes" (Quadrille). Retsept saadaval ka siin.

LISA KOMMENTAAR