2 saledamat suvikõrvitsat
4 sl oliiviõli
2 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud väiksem sibul
2,5 dl spargelkapsa- e. brokoliõisikuid
5 dl värskeid spinatilehti
1,25 dl viilutatud värskeid šampinjone
1,25 dl hakitud punast paprikat (u 1/2 tk)
soola ja musta pipart
1 tl kuivatatud Itaalia ürdisegu
1,25 dl riivitud parmesani juustu
Kasuta spiraallõikurit ja lõika suvikõrvitsast pikad ja õhukesed ribad.
Kuumuta õli suurel pannil tugeval kuumusel. Lisa hakitud küüslauk ja sibul ning prae tasasemal tulel 4-5 minutit, kuni sibul on klaasjaks muutunud.
Lisa pannile brokoliõisikud, spinatilehed, viilutatud šampinjonid ja hakitud paprika. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta keskmisel tulel 5-7 minutit, kuni aedviljad on krõmpspehmed.
Lisa suvikõrvitsanuudlid ja Itaalia ürdisegu. Kuumuta segades veel 5 minutit.
Puista peale riivitud parmesani juust ja serveeri.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Suvikõrvitsanuudlid primavera
Suvikõrvitsanuudlid (ingl. k. zucchini noodles e. zoodles (US) või courgetti (UK)) on üks võimalikest nuudliasendajaist erinevate süsivesikuvaesete ja gluteenivabade dieetide korral.