25 g presspärmi
2,5 dl käesooja vett
2 sl rapsiõli
1 tl soola
6-7 dl nisujahu
Kate:1-2 sl rapsiõli
2 pressitud küüslauguküünt
200 g riivitud juustu
hakitud värsket peterselli
Valmista pärmitainas. Selleks pudista pärm kaussi, lisa vesi, õli, sool ja vähehaaval sõtku juurde jahu. Sõtku tainas ühtlaseks siledaks tainaks ning sõtku veel paar minutit.
Rulli tainas 5 mm paksuselt lahti ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase puhta köögirätiku all 45 minutit kerkida.
Lülita ahi sisse, 250 C peale.
Vajuta kerkinud pärmitainas sõrmede abil alla, et tekkinud õhumullid eemaldada.
Sega kausis õli ja purustatud küüslauk, pintselda sellega pärmitainaplaat üle. Puista peale riivjuust ja hakitud petersell.
Küpseta 250-kraadises ahjus 13-15 minutit või kuni küüslauguleib on kenasti kuldne.
Lase ahjuplaadil jahtuda, siis lõika terava noaga tükkideks.
Retsept siit.
Küpsetatud küüslauguleib
Selle "valge pitsa" tegemiseks sobivad nii mahedamat sorti riivitud juustud kui ka veidi küpsemad. Leia oma lemmik!