Küpsetatud küüslauguleib

Selle "valge pitsa" tegemiseks sobivad nii mahedamat sorti riivitud juustud kui ka veidi küpsemad. Leia oma lemmik!

Kogus
12-14 tükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

25 g presspärmi

2,5 dl käesooja vett

2 sl rapsiõli

1 tl soola

6-7 dl nisujahu

Kate:

1-2 sl rapsiõli

2 pressitud küüslauguküünt

200 g riivitud juustu

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Valmista pärmitainas. Selleks pudista pärm kaussi, lisa vesi, õli, sool ja vähehaaval sõtku juurde jahu. Sõtku tainas ühtlaseks siledaks tainaks ning sõtku veel paar minutit. 

Rulli tainas 5 mm paksuselt lahti ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase puhta köögirätiku all 45 minutit kerkida. 

Lülita ahi sisse, 250 C peale. 

Vajuta kerkinud pärmitainas sõrmede abil alla, et tekkinud õhumullid eemaldada. 

Sega kausis õli ja purustatud küüslauk, pintselda sellega pärmitainaplaat üle. Puista peale riivjuust ja hakitud petersell. 

Küpseta 250-kraadises ahjus 13-15 minutit või kuni küüslauguleib on kenasti kuldne. 

Lase ahjuplaadil jahtuda, siis lõika terava noaga tükkideks. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Anu
postitatud 18.04.2020 16:20

Mis võiks olla rapsiõli ühik?

Anu
postitatud 18.04.2020 17:38

Sl ilmselt :)