3-4 suuremat "Laura" kartulit
4 sl oliiviõli
2 tl soola
2 tl küüslaugupulbrit
2 tl Itaalia maitseainesegu või pitsamaitseainet
1.2 dl värskelt riivitud parmesani juustu
hakitud värsket peterselli
Kuumuta ahi 180C. Määri suur ahjuplaat kergelt õliga, tõsta kõrvale.
Pese kartulid hoolega ja lõika pikkadeks peenikesteks sektoriteks. Pane suurde kaussi, lisa oliiviõli ja sega läbi.
Sega väikeses kausis sool, küüslaugupulber ja Itaalia maitseainesegu.
Puista kartulitele riivitud juust, sega läbi. Siis puista kartulitele maitseainesegu ja sega läbi. Aseta kartulisektorid ühekordse kihina ahjuplaadile, koorega pool all.
Küpseta 25-35 minutit või kuni kartulid kenasti kuldsed ja seest küpsed.
Puista peale hakitud peterselli ja serveeri. Kõrvale võid pakkuda rantšo-kastet või sinihallitusjuustukastet.
Retsept siit.
Küüslaugu ja parmesaniga ahjukartulid
Hõrgud "ahjufriikad" või kauboikartulid.