Jäätisetort sirelite ja mustikatega

Külmutatud toorjuustukook, millele on maitseks lisatud rabarbrit, mustikaid ja kondenspiima, sireliõitest rääkimata.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g valget šokolaadi

1 sl kookosrasva

1 tl riivitud laimikoort ja 2 tl laimimahla

4 dl paisutatud riisi

Jäätisesegu:

400 g purk keedetud kondenspiima

200 g maitsestamata toorjuustu

400 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 sl Cointreau, Triple Sec vm apelsinilikööri soovi korral

Rabarbritäidis:

2 dl viilutatud rabarbrit

2 sl vett

2 sl suhkrut

Mustikatäidis:

2 dl mustikaid

2 sl vett

2 sl suhkrut

Kaunistamiseks:

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 dl värskeid sireliõisi

1 tl mustikajahu

Valmistamine

Haki valge šokolaad. Sulata kookosrasv väikeses potis, alanda kuumus miinimumini ning sega juurde hakitud valge šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Siis sega juurde laimikoor, laimimahl ja riisikrõbuskid. 

Suru saadud segu 20 cm läbimõõduga ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi sisse. Pane 10 minutiks sügavkülma. 

Valmista rabarbritäidis ja mustikatäidis. Kuumuta mõlemaid segusid eraldi pottides 2-3 minutit. Lase jahtuda. 

Jäätisesegu. Klopi keedetud kondenspiim ja toorjuust omavahel, siis sega juurde vahustatud rõõsk koor. Soovi korral maitsesta apelsinilikööriga. 

Jaota jäätisesegu kahe kausi sisse - ühe sisse sega rabarbritäidis, teise osa sisse mustikatäidis.

Kalla mustikasegu riisikrõbuskipõhjale ja pane tunniks ajaks sügavkülma. 

Siis võta tort sügavkülmast välja, kalla peale rabarbrisegu. Pane nüüd vähemalt 6 tunniks sügavkülma.

Kaunistamiseks vahusta rõõsk koor* ja määri tordi külgedele ja peale. Kaunista puhastatud sireliõite ning mustikapulbriga. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis ei ole kaunistamise komponentide seas mustikaid kirjas, küll aga on tekstis juhised, et suru mustikad kahvliga moosiks ja sega poole vahukoorega ning määri saadud segu tordi külgedele. Peale määri "värvimata" vahukoor. Ilmselt piisaks u 1 dl mustikatest?

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR