100 g valget šokolaadi
1 sl kookosrasva
1 tl riivitud laimikoort ja 2 tl laimimahla
4 dl paisutatud riisi
Jäätisesegu:400 g purk keedetud kondenspiima
200 g maitsestamata toorjuustu
400 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 sl Cointreau, Triple Sec vm apelsinilikööri soovi korral
Rabarbritäidis:2 dl viilutatud rabarbrit
2 sl vett
2 sl suhkrut
Mustikatäidis:2 dl mustikaid
2 sl vett
2 sl suhkrut
Kaunistamiseks:2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 dl värskeid sireliõisi
1 tl mustikajahu
Haki valge šokolaad. Sulata kookosrasv väikeses potis, alanda kuumus miinimumini ning sega juurde hakitud valge šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Siis sega juurde laimikoor, laimimahl ja riisikrõbuskid.
Suru saadud segu 20 cm läbimõõduga ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi sisse. Pane 10 minutiks sügavkülma.
Valmista rabarbritäidis ja mustikatäidis. Kuumuta mõlemaid segusid eraldi pottides 2-3 minutit. Lase jahtuda.
Jäätisesegu. Klopi keedetud kondenspiim ja toorjuust omavahel, siis sega juurde vahustatud rõõsk koor. Soovi korral maitsesta apelsinilikööriga.
Jaota jäätisesegu kahe kausi sisse - ühe sisse sega rabarbritäidis, teise osa sisse mustikatäidis.
Kalla mustikasegu riisikrõbuskipõhjale ja pane tunniks ajaks sügavkülma.
Siis võta tort sügavkülmast välja, kalla peale rabarbrisegu. Pane nüüd vähemalt 6 tunniks sügavkülma.
Kaunistamiseks vahusta rõõsk koor* ja määri tordi külgedele ja peale. Kaunista puhastatud sireliõite ning mustikapulbriga.
Retsept siit.
Jäätisetort sirelite ja mustikatega
Külmutatud toorjuustukook, millele on maitseks lisatud rabarbrit, mustikaid ja kondenspiima, sireliõitest rääkimata.