Pane puhastatud maks, pipraterad, sool ja loorberilehed potti. Lisa niipalju vett, et maks oleks kaetud. Hauta tasasel tulel umbes tund aega - jälgi, et potti jääks umbes pool klaasi haudevedelikku.
Tõsta pott tulelt ja lase vähemalt 30 minutit jahtuda.
Vala kõik läbi sõela - hoia vedelik alles! Püreesta maks köögikombainis hästi peeneks.
Tõsta maksapüree, rosmariin ja kurnatud puljong potti. Lisa veidi võid. Kuumuta tasasel tulel, sega hoolega ja maitsesta.
Klopi maksasegu vispliga ja lisa niipalju võid, kuni segu on rasvase vahukoore koostisega ja värvilt heledamaks muutunud. Timmi vajadusel maitse soola-pipraga.
Tõsta segu suurde nõusse või väiksematesse kaussidesse. Kata fooliumiga ja hoia külmikus.
Läti maksapasteet
See läti retsept sisaldab nii sea- kui ka kanamaksa. Sobib hästi võileivalauale.