50 g külma võid
120 g nisujahu
15 g tuhksuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
90 ml petti
määrimiseks piima või rõõska koort
Rabarbrikompott:200 g rabarbrit
0,5 apelsini mahl
40 g suhkrut
Kardemonikreem:100 g kreemjuustu
Pane või, jahu, tuhksuhkur, küpsetuspulber ja sool köögikombaini ja töötle peeneks puruks. Sega juurde pett, kuni saad niiske taina. Kummuta kergelt jahusele lauale, vajuta lapikuks kettaks, mässi kergelt toidukilega ning pane 20 minutiks külmkappi.
Valmista samal ajal rabarbrikompott. Lõika rabarber 2 cm juppudeks. Pane koos vanillikauna seemnete, purustatud kardemoniseemnete, apelsinimahla ja suhkruga potti. Keeda tasasel tulel 10 minutit, kuni rabarber on pehme, aga veel kuju hoiab. Ära sega!
Kurna siirup läbi sõela kausi sisse, pane rabarber külmkappi ootele.
Kuumuta ahi 190 °C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Võta tainas külmkapist välja ja rulli kergelt jahusel laual 1,5 cm plaadiks. Lõika 5 cm ümmarguse vormiga ketasteks - kokku läheb vaja 12 tk.
Aseta tainakettad ahjuplaadile, pintselda pealt kergelt piima või rõõsa koorega. Küpseta 190-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni skoonid on kenasti kerkinud ja kuldsed. Lase metallrestil veidi jahtuda.
Kardemonikreemi jaoks sega kreemjuust ja kergelt uhmris tambitud kardemoniseemned omavahel.
Poolita skoonid ettevaatlikult kas rebides või noaga lõigates (õigeid skoone saab poolitada ilma noata, aga vajadusel kasuta nuga). Tõsta igale alumisele skoonipoolikule lusikatäis kardemonikreemi, selle peale veidi rabarbrikompotti ning aseta peale pealmine skoonipoolik.
Retsept siit.
Väikesed skoonid kreemjuustu ja rabarbrikompotiga
Ideaalne maius kevadsuvisele kellaviieteele.