Haki tomatid väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta 1 sl oliivõli pannil. Hauta sibulat ja küüslauku 1 minut. Lisa tükeldatud tomat, tomatipüree ja ürdid. Sega ja kuumuta keemiseni.
Kata pott kaanega ja hauta väga tasasel tulel 30 minutit.
Samal ajal lõika pommu 5 mm diagonaalseteks viiludeks.
Veereta pommuviile jahus ja pruunista need ülejäänud õlis keskmisel kuumusel.
Maitsesta tomatikaste ja vala ahjuvormi põhjale kiht kastet. Kata praetud pommuviiludega, lisa kastet jne. Pealmine kiht olgu pommusid.
Kata mozzarella-juustuga ja küpseta 180-kraadises ahjus tund aega, kuni vormiroog on pealt kuldpruun.
Linda McCartney retsept (Aubergine and Herb Casserole)
Linda McCartney pommuvorm
Pommust e. baklažaanist ja tomatitest valmistatud maitsev vormiroog à la Linda McCartney.