Linda McCartney pommuvorm

Pommust e. baklažaanist ja tomatitest valmistatud maitsev vormiroog à la Linda McCartney.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg küpset tomatit või 900 g ehk 2 purki purustatud tomatit või 8 sl oliiviõli

1 suur hakitud sibul

2 sl hakitud küüslauku

175 g tomatipüreed

1 sl värsket hakitud punet

1 sl värsket hakitud basiilikut

1 sl värsket hakitud tüümiani e. aed-liivateed

1 kg pommut e. baklažaani

nisujahu

meresoola

purustatud musta pipart

250 g viilutatud mozzarella juustu

Valmistamine

Haki tomatid väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta 1 sl oliivõli pannil. Hauta sibulat ja küüslauku 1 minut. Lisa tükeldatud tomat, tomatipüree ja ürdid. Sega ja kuumuta keemiseni.
Kata pott kaanega ja hauta väga tasasel tulel 30 minutit.
Samal ajal lõika pommu 5 mm diagonaalseteks viiludeks.
Veereta pommuviile jahus ja pruunista need ülejäänud õlis keskmisel kuumusel.
Maitsesta tomatikaste ja vala ahjuvormi põhjale kiht kastet. Kata praetud pommuviiludega, lisa kastet jne. Pealmine kiht olgu pommusid.
Kata mozzarella-juustuga ja küpseta 180-kraadises ahjus tund aega, kuni vormiroog on pealt kuldpruun.

Linda McCartney retsept (Aubergine and Herb Casserole)

LISA KOMMENTAAR