225 g spargelkapsast e. brokolit
300 g orecchiette pastat
60 g guanciale soolasinki või pancetta peekonit
soola ja musta pipart
55 g võid
5 sl riivitud Pecorino lambapiimajuustu
2 suure muna kollast
2 sl oliiviõli
Kuumuta 1 sl oliiviõli suurel pannil tugeval tulel. Lisa jaokaupa rooskapsalehed ja prae pidevalt segades umbes 5 minutit või kuni rooskapsalehed on krõmpspehmed ja kohati pruunistunud. Tõsta taldrikule ootele.
Pühi pann köögipaberiga puhtaks.
Keeda orecchiette pasta soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta, aga jäta u 2 dl pastakeeduvett alles.
Kuumuta nüüd pannil ülejäänud 1 sl õli keskmisel kuumuisel. Lisa guanciale-kuubikud ja prae segades umbes 4 minutit või kuni soolapeekonikuubikud on kergelt krõbedad.
Lisa pipar ja prae umbes 30 sekundit.
Siis lisa kohe 1 dl pastakeeduvett (et pipar ei kõrbeks!), alanda kuumust. Lisa jaokaupa või ja vajadusel veel pastakeeduvett. Pannil peaks moodustuma läikiv ja parajalt paks kaste.
Lisa orecchiette pannile, sega läbi. Lisa riivitud Pecorino, sega läbi.
Võta pott tulelt, sega juurde munakollased. Siis sega juurde rooskapsalehed ja vajadusel veel pastakeeduvett või kuuma vett, kuni saad parajalt pehme konsistentsiga kastme.
Serveeri, peale puista veel riiivitud Pecorino juustu.
Retsept on mugandatud siit.
Orecchiette carbonara brokoliga
Orecchiette ehk tillukesed "kõrvakesed" on siin valmistatud carbonara stiilis. Spargelkapsas e. brokoli tuleb hästi korralikult pruunistada, et roa maitsed harmoneeruksid.