Orecchiette carbonara brokoliga

Orecchiette ehk tillukesed "kõrvakesed" on siin valmistatud carbonara stiilis. Spargelkapsas e. brokoli tuleb hästi korralikult pruunistada, et roa maitsed harmoneeruksid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

225 g spargelkapsast e. brokolit

300 g orecchiette pastat

60 g guanciale soolasinki või pancetta peekonit

soola ja musta pipart

55 g võid

5 sl riivitud Pecorino lambapiimajuustu

2 suure muna kollast

2 sl oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta 1 sl oliiviõli suurel pannil tugeval tulel. Lisa jaokaupa rooskapsalehed ja prae pidevalt segades umbes 5 minutit või kuni rooskapsalehed on krõmpspehmed ja kohati pruunistunud. Tõsta taldrikule ootele.

Pühi pann köögipaberiga puhtaks. 

Keeda orecchiette pasta soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta, aga jäta u 2 dl pastakeeduvett alles. 

Kuumuta nüüd pannil ülejäänud 1 sl õli keskmisel kuumuisel. Lisa guanciale-kuubikud ja prae segades umbes 4 minutit või kuni soolapeekonikuubikud on kergelt krõbedad. 

Lisa pipar ja prae umbes 30 sekundit. 

Siis lisa kohe 1 dl pastakeeduvett (et pipar ei kõrbeks!), alanda kuumust. Lisa jaokaupa või ja vajadusel veel pastakeeduvett.  Pannil peaks moodustuma läikiv ja parajalt paks kaste. 

Lisa orecchiette pannile, sega läbi. Lisa riivitud Pecorino, sega läbi. 

Võta pott tulelt, sega juurde munakollased. Siis sega juurde rooskapsalehed ja vajadusel veel pastakeeduvett või kuuma vett, kuni saad parajalt pehme konsistentsiga kastme. 

Serveeri, peale puista veel riiivitud Pecorino juustu. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR