300 g kooritud ja tükeldatud kartulit või maguskartulit
100 g külmutatud rohelisi herneid
2 tl õli
1 viilutatud sibul
1-2 tl indiapärast karripastat
1 tl (musti) sinepiseemneid
0,5 sidruni mahl
peotäis hakitud koriandrit
soola ja musta pipart
400 g lehttainast
määrimiseks muna
Kui kasutad külmutatud lehttainast, siis lase sel esmalt sulada.
Kuumuta potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Lisa (magus)kartulikuubikud ja keeda 8 minutit, kuni kartulid on pehmed. Minut aega enne keetmise lõppu lisa herned. Kui valmis, siis nõruta ja tõsta ootele.
Kuumuta õli praepannil. Prae sibulaviile, kuni need on kergelt värvi muutnud ja mõnusalt pehmed. Lisa karripasta ja sinepiseemned, siis prae veel paar minutit. Sega õrnalt juurde kartulid ja herned, aga jäta kartulikuubikud terveks! Lisa sidrunimahl ja hakitud koriander, soovi korral maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta ahi 200 C.
Rulli kergelt jahusel laual lehttainas lahti, siis lõika neljaks ruuduks. Seejärel lõika iga tainaruut pooleks, nii et saad 8 piklikku ristkülikut.
Aseta 4 tainatükki ahjuplaadile, pintselda servad munaga. Jaota täidis nelja piruka vahel, siis tõsta peale ülejäänud tainatükid, suru servad tugevasti kokku (nt kahvliga vajutades). Pintselda pealt munaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni pirukad on kenasti puhvis ja kaunilt kuldpruunid.
Serveeri värske rohelise salati ning lusikatäie tšatniga.
Retsept mugandatud siit, arvesse on võetud ka briti lugejate kommentaare.
Karri-kartulipirukad
Indiapäraste maitsetega toitvad pirukad, põhimõtteliselt on tegemist küpsetatud samosa-pirukatega.