Karri-kartulipirukad

Indiapäraste maitsetega toitvad pirukad, põhimõtteliselt on tegemist küpsetatud samosa-pirukatega.

Kogus
4 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g kooritud ja tükeldatud kartulit või maguskartulit

100 g külmutatud rohelisi herneid

2 tl õli

1 viilutatud sibul

1-2 tl indiapärast karripastat

1 tl (musti) sinepiseemneid

0,5 sidruni mahl

peotäis hakitud koriandrit

soola ja musta pipart

400 g lehttainast

määrimiseks muna

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud lehttainast, siis lase sel esmalt sulada. 

Kuumuta potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Lisa (magus)kartulikuubikud ja keeda 8 minutit, kuni kartulid on pehmed. Minut aega enne keetmise lõppu lisa herned. Kui valmis, siis nõruta ja tõsta ootele. 

Kuumuta õli praepannil. Prae sibulaviile, kuni need on kergelt värvi muutnud ja mõnusalt pehmed. Lisa karripasta ja sinepiseemned, siis prae veel paar minutit. Sega õrnalt juurde kartulid ja herned, aga jäta kartulikuubikud terveks! Lisa sidrunimahl ja hakitud koriander, soovi korral maitsesta soola-pipraga. 

Kuumuta ahi 200 C. 

Rulli kergelt jahusel laual lehttainas lahti, siis lõika neljaks ruuduks. Seejärel lõika iga tainaruut pooleks, nii et saad 8 piklikku ristkülikut. 

Aseta 4 tainatükki ahjuplaadile, pintselda servad munaga. Jaota täidis nelja piruka vahel, siis tõsta peale ülejäänud tainatükid, suru servad tugevasti kokku (nt kahvliga vajutades). Pintselda pealt munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni pirukad on kenasti puhvis ja kaunilt kuldpruunid. 

Serveeri värske rohelise salati ning lusikatäie tšatniga. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad meie kauplustes levinud lehttainaplaate (400 g pakis on 4 plaati), siis nendest on ilmselt mugavam teha ruudukujulisi pirukaid. 
  • Algretsepti järgi saab 4 suurt pirukat. Võid teha ka väiksemaid ampsupirukaid.
  • Pirukaid võib enne küpsetamist sügavkülmutada. Serveerimiseks küpseta otse sügavkülmast, aga arvesta 30 minutit küpsetamise ajaks. 
  • India karripastade asemel võib edukalt kasutada ka karripulbrit või India maitseainesegu. Doseeri vastavalt maitsele. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, arvesse on võetud ka briti lugejate kommentaare.

LISA KOMMENTAAR