Capri täidisega Portobello seened

Siin on armastatud Capri salati komponendid (mozzarella, tomat, basiilik) sätitud Portobello seente peale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt portobello seent

3 sl külmpressitud oliiviõli

1 küüslauguküüs

soola ja musta pipart

2,5 dl poolitatud kirsstomateid

1,25 dl Mozzarella juustu pallikesi

1,25 dl värsket basiilikut

2 tl hästi kvaliteetset palsamiäädikat

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 °C.

Eemalda seentelt jalg, soovi korral kaabi lusikaga ära seeneeosed. 

Sega 2 sl õli, hakitud küüslauk, 0,25 tl soola ja 0,25 tl pipart väikeses kausis, siis pintselda segu seentele. Aseta seened servaga ahjupannile ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni seened on üsna pehmed.

Samal ajal lõika kirsstomatid pooleks, nõruta mozzarella-kirsid ning ribasta basiilik. Sega omavahel, maitsesta 0,25 tl soola, 0,25 tl pipra ja 1 sl oliiviõliga. 

Kui seened on peaaegu pehmed, siis võta ahust välja ja jaota mozzarella-tomatisegu seentele. 

Pane uuesti ahju ja küpseta veel 12-15 minutit, kuni tomatid on pehmenenud ja juust sulanud. 

Nirista igale seenele umbes 0,5 tl balsamico-äädikat. Serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 01.02.2024 09:54

Maitsev ja värvikas!