4 suurt portobello seent
3 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
2,5 dl poolitatud kirsstomateid
1,25 dl Mozzarella juustu pallikesi
1,25 dl värsket basiilikut
2 tl hästi kvaliteetset palsamiäädikat
Kuumuta ahi 200 °C.
Eemalda seentelt jalg, soovi korral kaabi lusikaga ära seeneeosed.
Sega 2 sl õli, hakitud küüslauk, 0,25 tl soola ja 0,25 tl pipart väikeses kausis, siis pintselda segu seentele. Aseta seened servaga ahjupannile ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni seened on üsna pehmed.
Samal ajal lõika kirsstomatid pooleks, nõruta mozzarella-kirsid ning ribasta basiilik. Sega omavahel, maitsesta 0,25 tl soola, 0,25 tl pipra ja 1 sl oliiviõliga.
Kui seened on peaaegu pehmed, siis võta ahust välja ja jaota mozzarella-tomatisegu seentele.
Pane uuesti ahju ja küpseta veel 12-15 minutit, kuni tomatid on pehmenenud ja juust sulanud.
Nirista igale seenele umbes 0,5 tl balsamico-äädikat. Serveeri.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Capri täidisega Portobello seened
Siin on armastatud Capri salati komponendid (mozzarella, tomat, basiilik) sätitud Portobello seente peale.