1 dl oliiviõli
0,5 dl kuiva valget veini
1 tl kuivatatud punet
0,5-1 tl tšillihelbeid
2-3 suurt küüslauguküünt
soola ja musta pipart
Pese artišokid, nõruta kuivaks. Lõika terava noaga igal artišokil u 2-3 cm õisikupoolsest otsast maha, samuti lõika maha varreosa, nii et artišokk kenasti püsti püsiks.
Aseta artišokid ahjuvormi üksteise kõrvale. Tõmba õisikulehed veidi laiali.
Sega oliiviõli, vein, pune, tšillihelbed ning hakitud küüslauk omavahel, maitsesta soola-pipraga. Nirista maitsestatud õli artišokkidele, proovi seda ka õisikulehtede vahele niristada.
Kata vorm fooliumiga ning küpseta 250-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Siis eemalda foolium ning küpseta veel 20-30 minutit, kuni artišokk on läbi küpsenud ja pealt kuldpruun.
Serveeri soojalt koos pannile kogunenud vedelikuga.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Röstitud artišokid
Sellisel moel võib valmistada artišokke nii süte kohal, grillil kui ka ahjus. Siin leiad juhised kuumas ahjus küpsetamiseks.
Tervelt küpsetades jäävad carciofi arrostiti kergelt suitsuse maitsega, teravust lisavad tšillihelbed ja küüslauk.