Röstitud artišokid

Sellisel moel võib valmistada artišokke nii süte kohal, grillil kui ka ahjus. Siin leiad juhised kuumas ahjus küpsetamiseks.

Tervelt küpsetades jäävad carciofi arrostiti kergelt suitsuse maitsega, teravust lisavad tšillihelbed ja küüslauk.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 artišokki

1 dl oliiviõli

0,5 dl kuiva valget veini

1 tl kuivatatud punet

0,5-1 tl tšillihelbeid

2-3 suurt küüslauguküünt

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese artišokid, nõruta kuivaks. Lõika terava noaga igal artišokil u 2-3 cm õisikupoolsest otsast maha, samuti lõika maha varreosa, nii et artišokk kenasti püsti püsiks.

Aseta artišokid ahjuvormi üksteise kõrvale. Tõmba õisikulehed veidi laiali.

Sega oliiviõli, vein, pune, tšillihelbed ning hakitud küüslauk omavahel, maitsesta soola-pipraga. Nirista maitsestatud õli artišokkidele, proovi seda ka õisikulehtede vahele niristada.

Kata vorm fooliumiga ning küpseta 250-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Siis eemalda foolium ning küpseta veel 20-30 minutit, kuni artišokk on läbi küpsenud ja pealt kuldpruun.

Serveeri soojalt koos pannile kogunenud vedelikuga.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.04.2019 19:26

See oli niiiiii mõnus! Hea lihtne teha ja väga maitsev, kergelt suitsune.

Teele
postitatud 29.12.2023 20:13

Ära valeta!

Teele
postitatud 29.12.2023 20:13

Huvitav, mida saab see inimene sellest kui postitada retsept, mis on totaalselt vale? See toit on sõõdamatu!!