Empanadas - Argentiina veiselihapirukad

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2 kg nisujahu

200 g margariini

soola

maisijahu

vett

Täidis:

1 kg veiseliha

1 kg sibulat

500 g loomarasva või võid ja õli

5 keedetud muna

soola

Cayenne'i pipart

tšillipulbrit

Valmistamine

Valmista tainas: Sega nisujahu, margariin, veidi maisijahu ja sool. Lisa vett, kuni saad ühtlase sitke taina.

Sõtku maisijahuga ülepuistatud laual ja rulli tainas õhukeseks. Lõika tainast ümmargused tükid.

Valmista täidis:
Lõika veiseliha hästi väikesteks kuubikuteks ja prae rasvas või või-õlisegus. Lisa praetud sibul ning maitsesta soola, pipra ja tšilliga. Viimasena lisa hakitud keedetud muna.

Tõsta igale tainarattale lusikaga täidist ja keera poolkuukujuliselt kokku. Suru tainaservad hoolega kinni. Soovi korral pintselda pirukad muna või õliga.

Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni pirukad on kuldsed.

LOE VEEL:

LISA KOMMENTAAR