500-600 g kollaseid peete
4 sl oliiviõli
4 lõhefilee portsjontükki (a 175 g)
1 sl hakitud värsket murulauku
1 sl hakitud värsket peterselli
1 sl hakitud värsket estragoni
1 hakitud šalottsibul
1 sidrun
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 220 C.
Pese ja koori peedid ning lõika terava noaga või nn köögimandoliiniga võimalikult õhukesteks viiludeks.
Pane peediviilud suurele ahjupannile, lisa 2 sl õli ja maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega korralikult läbi, nii et kõik peediviilud oleksid õliga kergelt kaetud. Siis kuhja peediviilud ahjupanni keskele õhukese kihina.
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni peediviilud hakkavad servadest kuldseks muutuma. Kui viilutasid peedid noaga, siis kulub mõni minut rohkem, sest viilud on paksemad.
Võta ahjupann ahjust välja, tõsta kalatükid peedipadjale. Maitsesta kalatükid soola-pipraga, puista peale veidike hakitud maitserohelist. Pane uuesti ahju ja küpseta umbes 15 minutit, kuni lõhe on pealt küps ja seest veel kergelt roosakas.
Samal ajal sega väikeses kausis ülejäänud 2 sl õli, hakitud maitseroheline, hakitud šalottsibul ning umbes 4 sl sidrunimahla ning umbes supilusikatäis riivitud sidrunikoort. Maitsesta soola-pipraga.
Serveerimisel tõsta igale taldrikule röstitud peediviilud ja kala ning nirista peale ürdikastet.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ahjulõhe kollase peedi padjal
Mõnus kala ja juurvilja kooslus.