Mundris küpsetatud maguskartul

Tervelt küpsetatud maguskartuli võib täita meelepärase täidisega, siin üks võimalikest variantidest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 väiksemat maguskartulit e. bataati (u 200 g/tükk)

1 tuunikalakonservi

1 punane sibul

1 punane tšillikaun

1 laimi mahl

6 sl kreeka või türgi jogurtit

värsket koriandrit

Valmistamine

Pese maguskartulid hoolega. Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit või kuni kartulid on küpsed (kontrolli küpsust terava noaga).

Samal ajal koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Eemalda tšillikaunast seemned, lõika tšilli õhukesteks ratasteks või haki peeneks. Tee noaga maguskartuli peale ristlõike, siis suru külgede peale kokku, nii et maguskartul “avaneb”.

Nõruta tuunikalakonserv, jaota kahvliga tükkideks ning seejärel tõsta maguskartulitesse.

Peale aseta õhukesed sibulaviilud, tšilliribad, veidi laimimahla, jogurtit ja koriandrilehti. Serveeri kohe.

Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.04.2019 23:30

Mulle meeldis ja täidise osas võib fantaasial lennata lasta :)