360 g ehk 2 pakki Selga karamellimaitselisi küpsiseid
200 g toasooja toorjuustu
1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
190 g karamellikondenspiima
8 sl pohlamoosi
peotäis värskeid või külmutatud pohli
Immutamiseks:Vahusta toorjuust ja 100 g kondenspiima mikseri abil. Sega juurde vahustatud vahukoor.
Suska küpsised ükshaaval kohvist läbi ja lao kuus küpsist ristkülikukujuliselt alusele. Kata küpsisekiht õhukese toorjuustukihiga, tõsta sellele 4 sl pohlamoosi ning aja laiali. Lao peale veel üks küpsisekiht ja toorjuustusegu. Tõsta sellele paar supilusikatäit karamellikondenspiima. Kui segu on liiga tihke, sega selle hulka enne pisut leiget vett. Jätka küpsiste ja toorjuustusegu ladumist, kuni saad viis kihti. Eelviimasele kihile lisa jälle pohlamoosi.
Kata kook toorjuustuseguga. Koogi peal aja laiali veel paar sl karamellikondenspiima (vajadusel lisa jälle vett, et saaksid sobiva konsistentsi).
Purusta järele jäänud küpsised ning kata saadud puruga koogi küljed ja pisut pealmist osa, nii et karamellile tekiks kena ääristus.
Lase koogil külmikus vähemalt 4 tundi taheneda, veel parem, kui see saab seista üle öö.
Serveerimisel puista koogile peotäis värskeid või külmutatud pohli.
Britt Paju retsept ja foto.
Karamelline küpsisetort pohladega
Magusale küpsisekoogile lisavad hapusust pohlad.