Mõnusad searibid

BBQ-grillil või praeahjus röstitud searibi meeldib kõigile.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund 20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sea ribikarreed (a 0,75-1 kg)

200 g pruuni suhkrut

2-3 tl Cayenne'i pipart

1 sl sinepipulbrit

2 sl soola

1 sl värskelt jahvatatud valget pipart

Valmistamine

Sea BBQ- või söegrill kõige kõrgemale kuumusele. 

Sega suhkur ja vürtsid omavahel. Pane ribid, lihapool ülal, tööpinnale ja hõõru poole seguga sisse. SIis tõsta ribid suurele fooliumilehele, lihapool all ja hõõru peale ülejäänud vürtsisegu. 

Kata fooliumiga ning küpseta BBQ-grillil 45-60 minutit. 

Võta ribid grillilt ja eemalda foolium. Lase 1-2 minutit rahuneda. Tõsta fooliumile kogunenud praeleem lusikaga ribide peale tagasi. 

Tõsta ribid BBQ-grillile tagasi. Et ribid läheksid krõbedaks ja peale moodustuks glasuur, küpseta 5-9 minutit kummaltki poolt, kuni liha sisetemperatuur on 65 °C. 

Võta grililt ja serveeri kuumalt.  

Kui küpsetad praeahjus:

Kuumuta praeahi 180 °C. Pane fooliumiga kaetud ribid praeahju ja küpseta 1 tund 15 minutit. Võta välja, eemalda foolium, tõsta praeleem lusikaga lihale. Tõsta uuesti ahju ja küpseta veel 10 minutit, kuni moodustub glasuur. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli 250 g suhkrut, 3 sl (!!!) Cayenne'i pipart ja 1,5 sl valget pipart. Nami-Nami toimetaja Pille testis 2 sl Cayenne'i pipraga ja see oli ikkagi väga-väga terav, nii et alustuseks proovige 2-3 tl Cayenne'iga. Tuleneelajad võivad muidugi ka 2-3 sl Cayenne'i võtta :)

Retsept on mugandatud siit, pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 25.04.2019 12:30

Väga hea, eriti kui pole võimalust elaval tulel grillida.

Pille
postitatud 04.10.2022 15:44

Ilse tehtud pilt ka: