2 sea ribikarreed (a 0,75-1 kg)
200 g pruuni suhkrut
2-3 tl Cayenne'i pipart
1 sl sinepipulbrit
2 sl soola
1 sl värskelt jahvatatud valget pipart
Sea BBQ- või söegrill kõige kõrgemale kuumusele.
Sega suhkur ja vürtsid omavahel. Pane ribid, lihapool ülal, tööpinnale ja hõõru poole seguga sisse. SIis tõsta ribid suurele fooliumilehele, lihapool all ja hõõru peale ülejäänud vürtsisegu.
Kata fooliumiga ning küpseta BBQ-grillil 45-60 minutit.
Võta ribid grillilt ja eemalda foolium. Lase 1-2 minutit rahuneda. Tõsta fooliumile kogunenud praeleem lusikaga ribide peale tagasi.
Tõsta ribid BBQ-grillile tagasi. Et ribid läheksid krõbedaks ja peale moodustuks glasuur, küpseta 5-9 minutit kummaltki poolt, kuni liha sisetemperatuur on 65 °C.
Võta grililt ja serveeri kuumalt.
Kuumuta praeahi 180 °C. Pane fooliumiga kaetud ribid praeahju ja küpseta 1 tund 15 minutit. Võta välja, eemalda foolium, tõsta praeleem lusikaga lihale. Tõsta uuesti ahju ja küpseta veel 10 minutit, kuni moodustub glasuur.
Retsept on mugandatud siit, pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väga hea, eriti kui pole võimalust elaval tulel grillida.
Mõnusad searibid
BBQ-grillil või praeahjus röstitud searibi meeldib kõigile.