Kurkumijook

See kurkumi "latte" sobib nii külmaks jahutavaks joogiks kui ka soojendavaks kuumaks joogiks.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl india pähkli piima (cashew milk) või kaerapiima või mandlipiima

4 tl peenelt riivitud värsket kollajuurt ehk kurkumit

2 tl peenelt riivitud palmisuhkrut või toor-roosuhkrut

1 tl riivitud värsket ingverit

1 tl värskelt pressitud sidrunimahla

suur näpuotsatäis jahvatatud kardemoni

näpuotsaga meresoolahelbeid

Serveerimiseks:

sidrunisektor

Valmistamine

Vispelda väikeses kausis pähklipiim, kollajuur, palmisuhkur, ingver, sidrunimahl, kardemon ja sool omavahel ühtlaseks ehk kuni suhkur ja sool on lahustunud. Lase 5 minutit maitsestuda, siis kurna läbi peene sõela. Pigista kuivmassist võimalikult palju vedelikku välja!

Täida klaas jääkuubikutega, kalla peale kurkumalatte ja serveeri koos sidrunisektoriga. 

Idee siit, pidli tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 31.03.2019 15:10

Väga mõnus jook, mulle tuli miskipärast me pere 2016. a. Bali-reis meelde :) Kasutasin Oatly kaerapiima, seda baristade oma.