2,5 dl india pähkli piima (cashew milk) või kaerapiima või mandlipiima
4 tl peenelt riivitud värsket kollajuurt ehk kurkumit
2 tl peenelt riivitud palmisuhkrut või toor-roosuhkrut
1 tl riivitud värsket ingverit
1 tl värskelt pressitud sidrunimahla
suur näpuotsatäis jahvatatud kardemoni
näpuotsaga meresoolahelbeid
Serveerimiseks:Vispelda väikeses kausis pähklipiim, kollajuur, palmisuhkur, ingver, sidrunimahl, kardemon ja sool omavahel ühtlaseks ehk kuni suhkur ja sool on lahustunud. Lase 5 minutit maitsestuda, siis kurna läbi peene sõela. Pigista kuivmassist võimalikult palju vedelikku välja!
Täida klaas jääkuubikutega, kalla peale kurkumalatte ja serveeri koos sidrunisektoriga.
Idee siit, pidli tegi Juta Kübarsepp.
Väga mõnus jook, mulle tuli miskipärast me pere 2016. a. Bali-reis meelde :) Kasutasin Oatly kaerapiima, seda baristade oma.
Kurkumijook
See kurkumi "latte" sobib nii külmaks jahutavaks joogiks kui ka soojendavaks kuumaks joogiks.