Kuum valge šokolaad

Jahedasse sügis-, talve- või kevadõhtusse sobiv jook.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

100-150 g valget šokolaadi

5 dl 3,5% piima

1 tl vanilliekstrakti

jahvatatud kaneeli või kardemoni või muskaatpähklit

Serveerimiseks:

mini-vahukomme

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort + 1 tl suhkrut

Valmistamine

Murra valge šokolaad tükkideks või haki jämedalt. Pane väikesesse potti piim ja valge šokolaad ning kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud. Maitsesta vanilliekstrakti või -suhkruga. 

Jaota kuum jook tassidesse või klaasidesse ja kaunista vahukoore või vahukommidega. Peale võid riputada veidi kaneeli, kardemoni või muskaati. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.04.2019 22:34

Mõnus ja magus, lastele meeldis. Minu arust oli 100 g šokolaadi igati piisav, aga 150 g annaks tummisema ja paksema joogi.