500 g lehttainast
700 g värsket lõhefileed
150 g apteegitilli e. fenkolit
5 muna
400 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
tükike võid
värsket tilli
3 keskmise suurusega keedetud peeti
300 g soola
200 g suhkrut
soola ja musta pipart
Peedi-graavilõhe valmistamiseks sega kokku 300 g soola ja 200 g suhkrut. Püreesta 3 keskmise suurusega keedupeeti ühtlaseks massiks.
Lõika 350 g lõhefileest õhukesed viilud ja kata need soola-suhkrusegu ja peedipüreega. Lase 6 tundi külmas seista.
Pirukapõhja valmistamiseks pane ahi sooja ja kuumuta 200 kraadini. Samal ajal rulli lehttainas lahti, laota koogivormi ja kata vorm fooliumiga. Küpseta 10-15 minutit.
Pirukatäidise valmistamiseks lõika fenkol parajateks tükkideks ja kuumuta pannil tükikese võiga. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku munad, vahukoor, lisa hakitud till, maitsesta soola ja pipraga.
Lõika ülejäänud 350 g lõhefilee 2 cm suurusteks tükkideks, kuivata tükid köögipaberi vahel, et üleliigne vedelik pirukasse ei satuks.
Võta eelküpsenud pirukapõhi ahjust välja ja eemalda foolium. Aseta kuumutatud fenkol ja lõhetükid põhjale, vala muna ja vahukoore segu peale. Küpseta 160 kraadi juures 40-50 minutit kuni pirukas on pealt kenasti kuldpruun.
Serveeri pirukat meelepärase värske salati, graavilõhe viilude ja keedetud vutimunadega.
Mul oli võimalus kõiki 2019. a. Viimsi Maitse konkursi töid mekkida ja see Kobara kalapirukas oli minu lemmik.
KOBARa lahtine kalapirukas peedi graavilõhe, värske salati ja vutimunaga
Selle roaga osales restoran KOBAR 2019. aasta veebruaris toimunud konkursil "Viimsi Maitse".